dimecres, 6 de maig del 2009

ACOMODATS


Fa temps que penso sobre escriure alguna cosa sobre el tema que tocare avui.

Sovint veig escrits sobre els nens que avui dia ho tenen tot, etc... Ja sabeu de que parlo.

Aquests nanos que escomporten com si fossin pros. Ho pitjor no es això, si no com parlen amb la gent, amb quina falta de respecte pel director, els companys, com els costa treballar en equip per tal de ells destacar.

Es molt dificil fer-los entendre la gran força que te un equip unit. La majoria nomes pensen en ells.

Ara be. Aquest es el quart any que vaig a les carreres a familiars que han començat a correr.

Us ven asseguro que flipo quan sento els pares que diuen que li renten les bicis als seus fills. Qui corren els fills o ells? Netejar la bici segons jo ho entenc era una tradició, el dia abans es neteja la bici, la revises i la poses a punt per anar a correr, etc... Era una cosa mes de ser ciclista, de compendre i estimar aquest esport, un ritual.

Em compreneu oi? No m'estranya que els nanos estiguin tan mal acostumats, si desde petits es el papi o familiar de turno que ha d'anar darrera d'ells, tenen el seus criats darrera que els hi fan tot. No dic que sigui dolent ajudar-los, faltaria mes, però que col.laborin una mica no els perjudica, ms avia't els ajuda a ser mes humils, mes persones i a valorar l'esforç que es fa.

En tots aquest anys amb els nanos NO ELS HE RENTAT LA BICI NI UNA SOLA VEGADA, NI UNA. Inclus el mes petit, l'Adonis, desde que va començar amb 5 anys a netejat la seva bici.

Anims a totes les families, pares, mares, parents,etc... que teniu nanos corrent en bici o fent esport. Ajudeu-los a estar preparats el dia de la carrera, però sobretot, ajudeu-los a ser millors persones, mes humils, que respectin als directors i companys d'equip, altres corredors, a valorar i estimar el ciclisme mamant tot ho que comporta desde petits.

9 comentaris:

  1. Jo...como se nota cuando lees a alguien que ha mamao lo mismo que tu desde pequeño...decir que estoy al 100% contigo es quedarse corto.
    Yo aún con 32 tacos, el día de antes repaso mi bici, la limpio, me coloco mis dorsales,repaso mil veces mi mochila...todo esto es lo que aprendí desde pequeño y eso no se olvida.
    Es de cajón que lo que serán nuestros hijos dependerá de lo que les enseñemos de pequeños...los tuyos esta claro que van a ser autenticos,como tu!

    ResponElimina
  2. Merci jose.
    Ya ves lo que se ve y oye por ahi actualmente.
    Nada que ver.

    ResponElimina
  3. ES UN ORGULLO QUE ENSEÑES TODOS ESOS VALORES YA QUE SE ESTAN PERDIENDO.UN GRAN POST DE UNA GRAN PERSONA QUE VIVE Y SIENTE EL CICLISMO DE VERDAD.GRAN POST OSCAR GRAN.
    Y ADEMAS SECUNDO TODO LO QUE DICE EL GLOBERO DE CICLISMODESDELLEIDA

    ResponElimina
  4. Molt bona reflexió i molt certa.
    Aquestos nens tenen moltes coses per apendre.
    El que pasa es que a molts pares o monitors només els importa les victories i com que la gran majoria no son DEL OFICI no donen la importancia que tenen tots aquests altres detalls que també van molt lligats en la formació d'un bon ciclista.
    Salutacions.

    ResponElimina
  5. Merci a todos.
    Es confortable ver que no eres el unico "raro".
    Pues a veces uno se plantea si sera uno que esta flipao.
    Salut a todos.

    ResponElimina
  6. Aun queda gente como tu con esos valores, a mi mis padres y demas gente nunca me relagaron,todo lo he ganado con mi esfuerzo,del cual estoy muy orgulloso.

    Me alegra saber que todavia queda gente que rema contra corriente...

    Saludos Oscar.

    ResponElimina
  7. tota la raó!!!
    jo encara ho faig, el dia avanç agafo la bici i li trec fins l'ultim grà de pols, neta, impecable, pensant en la carrera de l'anydemà. La netejo i tinc la mateixa il.lusió que fà deu anys enrere.
    Tu ho dius molt bé, primer s'ha d'apendre a ser persona!
    Rentar-li la bici al nen? m'has deixat de pedra!

    ResponElimina
  8. jejejejeje!! pel que he llegit dels comentari del dani haurem de fer el club dels SALMONS!!!(per allà que neden contracorrent)

    ResponElimina
  9. Amb aquest post has dit molt amb poques paraules!
    Ben clar ho has deixat.. bò i molt bò, viscut des de dins i amb el cor és com es pot entendre aquesta humilitat i valors que el ciclisme ensenya a qui vulgui o pugui aprendre.

    Encara que després vingui la falta de respecte i la infàmia injustificada cap al ciclisme per part dels medis de desinformació o dels papistes o de quisigui, qui estima el ciclisme transmetrà els seus valors com ho fas tu. I sort d'això!

    Vinga.. nadeu amunt salmons!! (i si pot ser units molt millor)

    ResponElimina